Menu

Onze menukaart voor koffie, lunch en borrel
Onze drankenkaart


GebakjeKoffie

Geniet van een heerlijke kop koffie of thee met uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel. Onze koffie maken we van versgemalen Fairtrade bonen. Voor de Italiaanse koffievarianten gebruiken we een speciale espressobranding. Bij de koffie kunt u genieten van vers appelgebak, dat speciaal voor Het Keukengemaal wordt gemaakt door Bakkerij Kaspers uit Doetinchem. Tevens hebben we een wisselend aanbod ‘gebak van de dag’ en warme chocolademuffins. Probeer ook eens onze gewaardeerde ijscoupes met ijs van IJsboerderij ‘De Steenoven’ uit Hummelo.

De theeliefhebbers worden niet vergeten. We hebben een ruime sortering biologische thee en natuurlijk ook verse muntthee.

broodjeLunch

De lunchliefhebbers likken hun vingers af bij de pronkstukjes die voormalig chefkok Karel en zijn team voor u op het bord tovert. Van vegetarische lichte lunches, zoals een verse salade, tot een traditioneler lunchgerecht als kroketten op brood, op onze kaart vindt u het allemaal. Kenmerkend zijn de ingrediënten uit onze Achterhoek. Kaas komt van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren, de mozzarella van Buffelboerderij Arns uit Zevenaar en de gedroogde ham van De Schelfer uit Geesteren.

Probeer ook eens de stoere Dubbeldoel Burger, 100% kwaliteitsrundvlees van roodbonte koeien van IJsboerderij ‘De Steenoven’. Deze koeien gaven ook de melk die de basis vormt voor ons roomijs.

 

wijnBorrel

Het Keukengemaal heeft een verrassende bierkaart samengesteld, met een breed spectrum aan smaken. Elk type bier is door een smaakpanel gekozen als beste in zijn soort. Proef bijvoorbeeld eens de Karmeliet Tripel, het bier dat in 2008 eerste werd tijdens de World Beer Awards: een geur die doet denken aan een rozentuin, met geurnuances van vanille en bruine suiker.

Trots zijn we ook op de Bronckhorster bieren van Brouwerij Rodenburg uit Rha. Brouwmeester Steve Gammage brouwt zijn prijswinnende bieren in een brouwerij ongeveer 3 kilometer stroomopwaarts langs de IJssel. Het wisselend aanbod van deze bieren volgt de seizoenen. Zo vindt u in de herfst bockbier op de kaart en in de zomer een frissere variant.

Naast bier serveren we smaakvolle wijnen en een ruime selectie aan frisdranken. Bij de borrel kunt u genieten van bites als olijven, worst en kaas uit de streek, brood of een portie bitterballen.